Μην αμελείτε τη διασφάλιση της ψυχικής υγείας σας…
ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣ

Ψυχική υγεία, Δικαίωμα όλων μας…- Προβλήματα στο άμεσο περιβάλλον ή δύσκολες καταστάσεις, με τις οποίες είναι δύσκολο να συμβιβαστεί κανείς, όπως απώλεια εργασίας/διαζύγιο/απώλεια ατόμου από το άμεσο συγγενικό περιβάλλον.
 
- Βιολογικοί παράγοντες: Νευροδιαβιβαστές στον εγκέφαλο, όπως σεροτονίνη, ντοπαμίνη, κορτιζόλη υφίστανται αλλοιώσεις και προκαλούν πρόβλημα στην επικοινωνία των νευρώνων. Ως εκ τούτου, οι νευρώνες επηρεάζουν τη σκέψη, το συναίσθημα και τη συμπεριφορά.
 
- Γενετικοί λόγοι ή προδιάθεση: Το οικογενειακό ιστορικό μπορεί να προδιαθέσει το άτομο προς κάποια μορφή ψυχοσωματικού προβλήματος, όπως κατάθλιψη, αγχωτικό σύνδρομο, περιστατικά πανικού έως και δυσλειτουργία προσωπικότητας. 
 
Παίρνοντας την απόφαση να αντιμετωπίσει κανείς την ψυχοσωματική αναστάτωσή του, έχει αντίληψη της παρούσας κατάστασής του και παίρνει την ευθύνη να βελτιώσει τη ζωή του. Ο ειδικός θα μπορέσει να κρίνει την ανάγκη ψυχοθεραπευτικής προσέγγισης και, ίσως, και ιατροφαρμακευτικής παρέμβασης.
 
Η κλινική ψυχολόγος Ντόρα Κωνσταντινοπούλου, στη Ρόδο, ειδικεύεται στην ψυχοθεραπεία ενηλίκων και εφήβων, αναπτύσσοντας σχέσεις απολύτου εμπιστοσύνης με τα άτομα που απευθύνονται στο γραφείο της.